Drie
7 december 2012
Bijna een half jaar heb ik niet geblogd. Dat zegt iets. Niet dat ik niets meemaakte. Niet dat ik niet aan u dacht. Het zegt vooral dat ik niet schreef.

Mijn tweede manuscript deed het 'm. Er gebeurden dingen mee, in en omheen die me deden blokkeren. Dat lag aan mij, aan anderen, aan omstandigheden. Mijn uitgeverij verdween. Mijn nieuwe uitgeverij wist niet zo goed raad met me, denk ik. Ik deed wat ik meestal doe als ik er niet uit kom: ik trok me terug onder een boom en likte mijn poot. Ik schreef een einde aan het manuscript, stopte het in een la, en daar wachtte het. Op iets of op iemand. Misschien op mij? En ondertussen deed ik van alles, behalve schrijven.

Ballonnetjes die ik opliet dreven weg en ik liet ze gaan. 'Ik probeer het toch,' kon ik dan zeggen en dat was ook zo. Maar het miste bezieling. Ik voelde me geen schrijver meer, ontdekte ik. Dat was een moeilijke.
Het duurde maanden voor ik besefte dat ik een denkfout maak. Een schrijver is geen schrijver door een uitgever. Een schrijver is een schrijver door een toetsenbord.

Ik ga opnieuw beginnen. Een dezer dagen zet ik mijn vingers op het toetsenbord en ga ik voor de derde keer 'Hoofdstuk 1' typen. Wie gedreven wordt door het verlangen met verhalen het verschil te maken voor mensen moet verhalen vertellen. Zelfs al maak ik dat verschil alleen maar voor mezelf: mission accomplished.
Hoera!!!!
Spot-on!
Hoi Emma, leuk weer 's wat van je te lezen. En blijkbaar een moedige poging om weer te gaan doen wat je eigenlijk graag doet: je gedachten in die wonderlijke letters toevertrouwen. Je schrijft leuk, omdat het ergens vandaan komt: jou. Veel plezier en inspiratie toegewenst. Hans
Doe wat je als de beste kunt: VERTEL!
@ Yolette: :)

@ Filip: Tnx!

@ Hans: Dank je wel voor je mooie reactie.

@ Loes: Ga ik doen. :)
Herkenbaar. Al enige maanden klaar met een goed manuscript, veel werk aan gehad, maar dan vallen de uitgevers om of worden ineens heel terughoudend. Mijn coauteur en ik geven niet op. Zoeken onze weg, want we kunnen nog veel meer onderwerpen aandragen die goed gelezen zullen worden. Intussen heb ik 'Aangeraakt''gekocht, nog even lezen....komt er nauwelijks van.....Succes!!!
Wow... Soms heb je die tijd nodig om met zulke inzichten en dus sterker weer de draad op te kunnen pakken.

Ik geloof in je.
Als je al 35 jaar schrijft kun je er niet mee stoppen.
@ Leo: leuk, enjoy!

@ Jet: Fijn gevoel, tnx.

@ Ton: mooi. :)
Fijn dat je er weer bent!
@ Micheline: tnx!
Good for you Emma! Blij te lezen dat je jezelf weer een beetje gevonden hebt. Schrijven om het schrijven, niet omdat een uitgever het zo of zo of zo wil. Ik kijk uit naar dat volgende manuscript van je!

liefs
Marjan
@ Marjan: tnxx.
Go girl! 👍
Schrijver ben je als je schrijven KUNT, niet het betasten van het toetsenbord bepaalt dat, want anders kan iedereen zich schrijver noemen. Of je schrijven kunt bepaalt het publiek. De verkoopcijfers dus, zo gaan die dingen immers. Nog geen garantie voor kwaliteit, maar wie bepaalt dat nou weer? Succes met boek 2!
@ Hajo en Margo: dank!
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoofdstuk 1 van je tweede keer. En naar de vervolghoofdstukken.