Yes
12 maart 2012
Het probleem is, dat als dingen goed gaan, een mens bang wordt. Ik dan.
Het lijkt wel of ik een calvinistische inslag heb, ondanks een zachte g en een brave katholieke opvoeding. Gaat het goed? Dan zal dat vast niet lang duren. Bereid je maar voor. Welke stap kun je zetten om ervoor te zorgen dat de pijn zo klein en kortdurend mogelijk gaat zijn? Waar kun je nu al op anticiperen?

Het is een stuk duidelijker en rustgevender om problemen te hebben. Dan kun je je tenminste gericht zorgen maken, en iedereen snapt waar het over gaat. Of je kunt zelfmedelijden hebben en nog begrijpen waarom ook. Helder.

Als het goed gaat raak je op je hoede. Hee, het gaat goed. Dat kan niet waar zijn. Heb je al die labiliteit wel gezien? Die addertjes onder het gras? De risico's en de kansen op? Weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet? Ben je ingedekt? Hou je jezelf niet voor de gek? Anderen? Kun je wellicht alvast vluchten zodat te verwachten klappen jou niet weten te vinden? Ha! Je kunt ze mooi te slim af zijn, als je het slim speelt. Maar dan moet je wel opletten. Sta paraat.

Misschien is het geen onrust maar schaamte. Omdat je je eigenlijk fijn voelt waar anderen het moeilijk hebben. Voel je je meer een van de hunnen als je kunt zeggen: ach het gaat wel aardig met me, maar troost je, ik weet ook dat het gevaar op de loer ligt, naast dat kleine ongeluk in dat achteraf hoekje.

Mensch. Kind. Em. Durf te leven. Kleur die kleurplaat. Knalrood, felgeel, hemelsblauw en uitbundig. Jij wilde sprankelen? Doe het, snotverdikke!
Hmm..dat klinkt bekend!! Ik denk ook regelmatig...wanneer komt die muur? Waar is dat gat?

*gaat kleurplaat uitprinten* ;-)
Daarom zie je zoveel zwarte auto's denk ik. Die vallen niet op.
@ Jolanda: kleur ze!

@ Mack: terwijl er juist met zwarte auto's de meeste ongelukken gebeuren. Nadenkertje.
Ik dacht even ....maar ze komen er aan de voorjaarskleuren.
@ Ton: heerlijk! :-)
als je klaar bent met jezelf onder je achterste schoppen kom dan even bij mij langs. Ik kan wel een duwtje of twee,drie,vier gebruiken. Vijf mag ook.
Herkenbaar :-)
Mooi beschreven.
Tweelingzuster in gedachten. We moeten uit dat klooster van Calvijn en veel sushi eten.